IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung показва добри резултати на най-апетитния пазар за технологичните гиганти

Компанията се радва на голямо търсене на своите потребителски уреди в Индия - от перални до хладилници

17:59 | 05.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Samsung Electronics наблюдава голям скок на продажбите на потребителски уреди по време на празничния сезон в Индия, обяви директор на компанията. Резултатът е подпомогнат от задържането на търсенето след блокадата в цялата страна с цел овладяване на коронавирусната пандемия, предава Ройтерс.

Множеството нови премиери в категории като телевизори, хладилници и перални машини, както схеми за финансиране, подкрепиха продажбите, твърди Раджу Пулан, старши вицепрезидент за потребителската електроника в Samsung India.

„Наблюдаваме 32% растеж на годишна база при телевизори, хладилници, перални и микровълнови печки“, обяснява той пред Ройтерс.

Увеличаването на търсенето е добра новина за индийската икономика, която се сви с 23,9% в периода април-юни, по време на строгите органичения за овладяване на пандемията.

По време на празничния сезон в страната индийците обикновено харчат доста за най-различни неща – от злато до автомобили и електроника. Въпросният сезон обичайно започва около октомври и продължава до края на годината.

Въпреки че стойността на общите приходи от продажби беше малко по-висока в градове като Делхи и Мумбай, ръстът на продажбите в по-малките градове е изпреварил този в големите, твърди Пулан.

Samsung отбелязва, че е свидетел на промяна в потребителското поведение – нарастващи покупки на скъпи телевизори от висок клас.

„Потребителите прекарват повече време у дома и не се осмеляват да ходят да се забавляват“, коментира Пулан. „Това води до някои качествени покупки“.

В момент, в който заразените с коронавирус в Индия достигнаха 8,36 млн., хората стават все по-предпазливи към ежедневните покупки. Това също е довело до скок на продажбите на хладилници с голям капацитет от Samsung, твърди още той.

Общите продажби на потребителска електроника на Samsung с нараснали 20% на годишна база през август-септември, след като икономиката на Индия започна да се отваря, посочва Пулан. Той отказва да коментира дали продажбите през втората половина на годината ще бъдат достатъчни, за да се преодолее недостигът по време на периода на блокадата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още