fallback

Собственикът на TikTok води преговори за заем от над 3 млрд. долара

Целта на технологичната компания е да рефинансира дълга си

14:25 | 08.09.21 г. 3

ByteDance, китайската компания собственик на TikTok, води преговори с банки от Wall Street за заем от над 3 млрд. долара, за да рефинансира дълга си, твърдят двама източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Компанията планира да се възползва от ниските лихвени проценти в момента, за да изплати дълга си, посочва един от източниците и допълва, че условията и размерът на кредита могат да бъдат променени.

Източниците са пожелали да останат анонимни, защото нямат право да коментират въпроса. ByteDance е отказала да коментира темата.

Технологичният уебсайт The Information писа, че ByteDance и банките са обсъдили отпускането на 4 млрд. до 5 млрд. долара за рефинансиране на дълга и финансиране на експанзията зад граница.

В началото на 2021 г. ByteDance са разглеждали възможността за първично публично предлагане, коментира източници на Ройтерс, но през април компанията заяви, че няма конкретни планове за листване.

През 2019 г. ByteDance си осигури заем в размер на 1,3 млрд. долара от група от 12 банки, включително Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, UBS, Citi, Bank of China и China Merchants Bank, сочат данни на Dealogic.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:13 | 12.09.22 г.
fallback