IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свързаният с Тръмп сайт Rumble иска да привлече Джо Роугън

Сайтът е предложил на водещия сделка за 100 млн. долара

12:24 | 08.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Rumble, уебсайт в стила на YouTube, който е популярен сред консерваторите в Съединените щати, е предложил 100 млн. долара на Джо Роугън за период от четири години за всичките му предавания. Това се случва само дни, след като подкастърът се извини за използването на расистки обиди в своето предаване, предава Ройтерс.

Същевременно Роугън е критикуван, че разпространява дезинформация за Covid-19 в шоуто си в Spotify, след като музикантите Нийл Йънг и Джони Мичъл изтеглиха съдържанието си от стрийминг платформата в знак на недоволство.

Случилото се накара Spotify да добави „препоръка за съдържанието“ към всеки епизод, включващ обсъждане на Covid-19, след като учени и медицински експерти призоваха платформата да попречи на Роугън да разпространява лъжи.

„Скъпи Джо, ние сме с теб, с твоите гости и твоя легион от фенове, в желанието ни за истински разговор“, пише главният изпълнителен директор на Rumble Крис Павловски в имейл до Роугън, който беше публикуван и в профила на Rumble в Twitter.

„Какво ще кажеш да прехвърлиш всичките си предавания в Rumble – както старите, така и новите, без цензура, за 100 млн. долара за четири години?“, гласи още текстът.

 

Роугън не е отговорил веднага на запитването на Ройтерс за коментар по въпроса.

Шоуто му „The Joe Rogan Experience” се превърна в един от най-популярните подкасти в Spotify, след като стрийминг платформата го привлече през 2020 г. Тогава The Wall Street Journal писа, че ексклузивната лицензионна сделка на Spotify за шоуто струва повече от 100 млн. долара.

Цената на акциите на CF Acquisition VI – компания със специално предназначение (SPAC), която реши да направи Rumble публична, се повиши с повече от 18% в резултат на новините. Споразумението, обявено през декември, оцени Rumble на 2,1 млрд. долара.

Пуснатата през 2013 г. Rumble е базирана в Канада. Тя сключи споразумение за предоставянето на видео и стрийминг на Truth Social - социалната мрежа, предлагана от предишния президент на Съединените щати Доналд Тръмп. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още