IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията на Лен Блаватник е инвестирала над 4 млрд. долара в DAZN

Благодарение на това стрийминг платформата е останала без дългове към края на 2021 г.

19:10 | 18.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tomohiro Ohsumi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

DAZN Group обяви че е получила 4,3 млрд. долара капиталова инжекция от фирмата на милиардера Лен Блаватник. Това се случва в момент, в който британската медийна компания се насочва към развлекателните залагания, гейминга и незаменяемите токени, предава Ройтерс.

Спортната стрийминг услуга инвестира милиарди долари с излъчването на събития на живо, тъй като те привличат голяма аудитория, а доставчиците на платена телевизия, както и стрийминг платформите, са готови да платят премия за предаване на игри.

Инвестицията се случва, след като испанската футболна лига LaLiga през декември продаде правата си за местно излъчване на Movistar и DAZN за 4,95 млрд. евро за период от пет години.

Медийната компания обяви още, че най-големият ѝ акционер Access Industries, основан и председателстван от Блаватник, е записал още 250 млн. долара за новите ѝ акции.

Компанията, която отразява и мачовете от Бундеслигата в Германия, държи спортните права за над 700 събития на живо и по заявка по целия свят. Тя твърди, че рекапитализацията на Access е оставила групата без никакви заеми към края на 2021 г.

DAZN се е оттеглила от сделката за придобиването на BT Sports, която щеше да ѝ донесе правата за мачовете от Английската висша лига и Шампионската лига на УЕФА, каза източник на Ройтерс по-рано този месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още