IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube и Universal ще правят нов сайт за музикални клипове

Проектът ще се казва Vevo и чрез него YouTube се надява да увеличи възможностите си за привличане на рекламодатели

10:27 | 10.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
YouTube и Universal ще правят нов сайт за музикални клипове

Сайтът за споделяне на видеосъдържание YouTube и звукозаписната компания Universal Music Group обявиха, че стават партньори с цел пускането на нов специализиран сайт за музикални видеоклипове.

Проектът ще се казва Vevo и чрез него YouTube, собственост на Google, се надява да увеличи възможностите си за привличане на рекламодатели, както и да подобри отношенията си със световните производители на музика.

Universal Music Group, която пък е част от френската група Vivendi, ще получава част от рекламните приходи и ще предоставя съдържанието за сайта, докато YouTube ще съдейства за технологията.

Пускането на новия сайт е предвидено за „тази година“, без да се дават повече уточнения.

Според съобщение на двете компании, цитирано от АФП, „при пускането си Vevo ще има по-голям трафик от всеки друг сайт с музикално видеосъдържание“ и „ще бъде в уникалната позиция да монетизира тази възможност“.

Големият трафик всъщност ще се дължи на това, че всеки потребител, който търси музикално видео в YouTube, ще бъде прехвърлян към новия сайт. А Universal така или иначе в момента генерира най-гледаните клипове в YouTubе.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още