IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dogan Holding отвръща на удара – съди данъчните в Турция

Спорът около предполагаеми нередности при плащането на данъци от групата предизвика безпокойство дали кандидатката за членство в ЕС спазва ангажимента си за свобода на печата

16:38 | 06.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Dogan Holding отвръща на удара – съди данъчните в Турция

Турският медиен и производствен гигант Dogan Holding заведе дело срещу данъчните власти в страната заради глобата от 3,3 млрд. долара, която предизвика критики срещу правителството, предаде Ройтерс.

Първоначалният размер на глобата, обявена в началото на миналия месец, беше 2,5 млрд. долара, като впоследствие тя беше увеличена.

Спорът около предполагаеми нередности при плащането на данъци от групата предизвика безпокойство дали кандидатката за членство в Европейския съюз спазва ангажимента си за свобода на печата. Има съмнения, че причината за финансовите санкции всъщност са политически и са свързани с критичното отразяване на дейността на правителството.

Турските власти обаче категорично отхвърлиха тези обвинения.

Според изявление на компанията целта на заведеното съдебно дело е да се постанови спиране на изпълнението на решението на данъчните власти за изплащане на рекордната сума.

Освен притеснения относно европейското бъдеще на Турция, спорът породи и опасения за инвестиционния климат в страната, въпреки че засега според анализатори, цитирани от Ройтерс, санкцията срещу Dogan изглежда изолиран случай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още