IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Операционната система за мобилни телефони Symbian става безплатна

В момента над 330 млн. мобилни апарата са оборудвани със Symbian спрямо едва няколко милиона за Android на Google, която също е безплатна

18:55 | 08.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Операционната система за мобилни телефони Symbian става безплатна

Фондацията Symbian обяви, че кодът на едноименната операционна система, с която са оборудвани голяма част от продаваните смартфони по света, вече ще бъде публично достъпен и безплатен.

По този начин производителите ще могат да спестяват до 15 долара от разходите по направата на един телефон, предава Ройтерс.

По данни на фондацията в момента над 330 млн. мобилни апарата са оборудвани с нейната операционна система спрямо едва няколко милиона за Android на Google, която също е безплатна.

Преминавайки към безплатен вариант на Symbian, нейните създатели, които досега работеха предимно с Nokia, се надяват да изкушат нови производители да ползват продукта, за да намалят влиянието от офанзивата на Apple и Google в мобилния сектор.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още