IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компаниите за смартфони се насочват към изкуствения интелект

С насищането на ключовите пазари на смартфони борбата за печалба се насочва към други свързани устройства

09:12 | 27.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Производителите на смартфони ще се опитат да привлекат нови купувачи с функции за изкуствен интелект и други иновации на най-голямото в света изложение за мобилни технологии, което започва днес в Испания, информира AFP, цитирана от БТА.

Наред с пускането на нови смартфони на големи играчи като Huawei и LG, опит за завръщане с нови устройства ще направят Blackberry и Nokia. Брандът вече представи няколко нови устройства на четиридневния Световен конгрес на мобилните устройства (Mobile World Congress) в Барселона, включително обновена версия на култовия телефон 3310.

Blackberry ще представи ново луксозно устройство, което вероятно ще се казва Mercury. 

Не очаквайте новости по хардуера на смартфоните, а акцент върху нововъзникващите технологии като виртуална реалност и изкуствен интелект, посочи анализаторът от Forrester Томас Хюсън.

Samsung Electronics, който спря миналата година своя смартфон Galaxy Note 7 след няколко случая на самозапалване на устройствата, няма да представи нови технологии на конгреса.

Южнокорейският технологичен гигант се сблъсква с все по-голямата конкуренция от една страна на китайските производители на смартфони, а от друга на Apple, който пусна новия си iPhone 7 през септември. Американската компания, която е втора по продажби на "умни" телефони в света, не участва в изложението в Барселона.

Тъй като Samsung не представят нов телефон, останалите представители на сектора ще имат рядката възможност да грабнат вниманието в Барселона.

За тази година се очаква продажбите на смартфони на развитите пазари, главно в Западна Европа и Северна Америка, да достигнат максимума си, отбелязва компанията за проучвания CCS Insight.

Компанията прогнозира, че световният пазар на телефони ще достигне 2,35 милиарда единици през 2019 година спрямо 1,96 милиарда през 2014 година.

С насищането на ключовите пазари на смартфони борбата за печалба се насочва към други свързани устройства, посочват анализатори.

Очаква се на конгреса да бъдат представени няколко аксесоара, както и 360-градусови камери и свързани обекти от електроуреди до коли.

Търсим нова вълна, която да подхрани растежа, посочва Ив Гасо, генерален директор на европейския център за анализи на дигиталната икономика IDATE.

Технологичните компании и експертите в Барселона ще обсъдят и това какви стъпки напред са необходими при безжичното покритие и технологии за създаване на ново 5G поколение на супербързи безжични връзки.

Светкавично бързият 5G мобилен интернет е около 1000 пъти по-бърз от сегашния 4G, който широкоразпространен в развития свят, и е достатъчно бърз за сваляне на филм за по-малко от секунда.

Oчаквайте всичко по-важно от конгреса в Барселона от специалния ни пратеник Елена Кирилова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
V.At.
преди 7 години
Извинете, къде по-точно става въпрос за изкуствен интелект? Освен в първото изречение, където се говори в бъдеще време. Останалото си е сбит преразказ на изложението в Барселона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още