IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК ни успокои за парите за "Рибарство"

От комисията подчертаха, че става дума за забавяне на документация от страна на българските власти

16:47 | 23.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК ни успокои за парите за "Рибарство"

Европейската комисия не е блокирала финансирането по линия на оперативната програма „Рибарство“ за България, се посочва в официална позиция на ЕК.

Оливър Драйс, говорител на кабинета на еврокомисаря по рибарство Мария Даманаки, е съобщил това в писмо до министъра на земеделието Мирослав Найденов по повод информациите за блокиране на пари по програмата.

„Всъщност, българските власти все още не са представили документи за ревизираната оценка за съответствие по оперативната програма. Одобрението на тези документи от комисията е условие за по-нататъшни (т. нар. междинни) плащания, за да бъдат освободени. От страна на комисията бяха установени някои натрупани забавяния в изпращането на оценката за съответствие и ние се надяваме, че одитният орган ще постави системата в съответствие с европейските изисквания в най-скоро време“, се посочва в писмото.

 Вчера стана обявено, че разкритото закъснение на оценката на съответствие на програмата е по персонална вина на вече бившия директор на одитния орган Християн Даскалов, обявиха от сегашното ръководство на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Средствата по програмата са около 100 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още