IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разплатени са проекти за 6,8 млн. лв. по програмата за селските райони

Фонд Земеделие е разплатил и проекти за 422 хил. лв. по пазарни мерки - по програмите за подпомагане на пчеларството, лозаро-винарския сектор и др.

15:59 | 16.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Разплатени са проекти за 6,8 млн. лв. по програмата за селските райони

Проекти за общо 6,83 млн. лв. е разплатил Държавен фонд „Земеделие” по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., съобщиха от фонда.

На 11 инвестиционни проекта на земеделски стопанства са изплатени 3,5 млн. лв. Авансово са платени 2,2 млн. лв. по мерките „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ и „Обновяване и развитие на населените места“ за общини.

По четири проекта за създаване и развитие на микропредприятия са платени авансово над 599 хил. лв. По двете горски мерки „Първоначално залесяване на неземеделски земи“ и „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности“ са платени общо 78 500 лв.

Малко над 27 хил. лв. субсидии са изплатени на млади фермери и за подпомагане на полупазарни стопанства.

По мярката „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“ е изплатен инвестиционен проект за 10 500 лв., а над 311 хил. лв. са разплатени по „Техническа помощ“ и мярка ЛИДЕР - „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони“.

Извън ПРСР, фондът е разплатил и проекти за 422 хил. лв. по пазарните мерки – по програмите за подпомагане на пчеларството, лозаро-винарския сектор и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още