IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат 19 млн. лв. за близо 50 проекта в селското стопанство

Със средствата ще се финансират инвестиции в преработвателния сектор, в модернизация на земеделските стопанства и развитие на селския туризъм

14:57 | 17.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Отпускат 19 млн. лв. за близо 50 проекта в селското стопанство

Държавен фонд „Земеделие” е подписал нови 49 договора за близо 19,4 млн. лв. европейска субсидия по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., съобщиха от фонда.

Със средствата ще се финансират инвестиции в преработвателния сектор, в модернизация на земеделските стопанства и развитие на селския туризъм, където до момента са договорени общо над 557,6 млн. лв.

По едната от мерките - „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, са подписани договори за четири проекта на преработвателни предприятия с обща стойност на одобрената субсидия 9,1 млн. лв. Проектите са за изграждане на производствен цех за плодови и зеленчукови консерви, инвестиции в производството на растителни и животински мазнини, както и на вино.

По мярката „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” подписаните договори са за 30 проекта за селски туризъм с обща стойност на одобрената субсидия 7,3 млн. лв., а по мярката „Модернизиране на земеделските стопанства” – за 15 проекта за покупка на земеделска техника с одобрената субсидия за общо близо 3 млн. лв.

Кандидатите по изброените мерки ще могат да подават заявки за авансови плащания по програмата в размер до 50%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още