IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриват пречиствателна станция в Хисаря, управляват я дистанционно от Германия

Съоръжението струва 18,5 млн. лв., строител на обекта е консорциум между Главболгарстрой и германската компания Биогест – Интернационал

16:44 | 16.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Откриват пречиствателна станция в Хисаря, управляват я дистанционно от Германия

Пречиствателна станция за отпадъчните води на град Хисаря ще бъде открита утре, съобщиха от екоминистерството. Съоръжението струва 18,5 млн. лв., осигурени от Оперативна програма „Околна среда”, държавния бюджет и общината.

Станцията има капацитет да обслужва 25 000 жители, изградена е с три степени на пречистване (механично, биологично и третично стъпало). Производителността на разширеното и реконструирано съоръжение е съобразена с еквивалентния брой жители на града към 2030 г., включително в курортния сезон.

Съоръжението се управлява дистанционно от Германия, а на място се обслужва от 10 работници. Строител на обекта е консорциум между Главболгарстрой и германската компания Биогест – Интернационал.

Пречиствателната станция е първият етап от проекта за подобряване на водния цикъл в града. За да се пристъпи към последната му фаза, общината наскоро внесе в екоминистерството предложение за 39 млн. лв. С тях ще се модернизира ВиК мрежата на три квартала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още