IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изтича срокът за директни плащания на площ*

До днес земеделските производители могат без санкция да декларират обработваемите земи за 2011 г., до 10-и юни е преходният период за закъснелите

15:10 | 16.05.11 г.
Изтича срокът за директни плащания на площ*

Днес изтича крайният срок, в който земеделски производители и фирми могат да заявяват обработваемата земя за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ за 2011 г., съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

От утре до 10-и юни тече преходният период за закъснелите, като за всеки посрочен ден на кандидатите ще бъде налаган по един процент глоба върху размера на исканата субсидия.

За декар обработваема земя на стопаните ще бъдат изплащани малко над 32 лв., като срокът за изплащане на тези субсидии е от декември 2011 г. до юли 2012 г.

Освен по Схемата за единно плащане на площ, фермерите могат да кандидатстват още за национални доплащания на площ и за специфична подкрепа.

До края на днешния ден документи могат да се подават в общинската служба "Земеделие" по местонахождение на площите, когато земеделският стопанин кандидатства по схемите за подпомагане на единица площ.

Животновъди и тютюнопроизводители ще подават заявленията си по адрес на регистрация.

Към днешна дата в областните служби „Земеделие” са постъпили 113 251 заявления, като обработваемата площ, за която се искат субсидиите, надхвърля 35 млн. дка. Почти няма разлика с подадените заявления за същия период на 2010 г., поясняват от фонд "Земеделие".

Земеделските стопани, които все още не са представили удостоверение за погасени задължения към държавата, е необходимо в най-кратък срок да предоставят удостоверение от НАП в областните дирекции на фонд „Земеделие”.

*Допълнено с информация за подадените заявления

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още