IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва прием на документи по три мерки от програмата за селските райони

Общият ресурс по трите мерки е в размер на над 15 млн. евро

17:31 | 08.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Започва прием на документи по три мерки от програмата за селските райони

Прием на документи по три мерки от програмата за развитие на селските райони стартира на 26 март, съобщиха от Фонд „Земеделие“. Общият ресурс по трите мерки е в размер на над 15 млн. евро.

По мярката за „Подобряване на икономическата стойност на горите” документи ще се приемат до 29 юни 2012 г. Финансовият ресурс, който ще се разпредели, е в размер на левовата равностойност на 5 млн. евро. По мярката ще се финансират проекти за разнообразяване и увеличаване на горската продукция чрез устойчиво стопанисване и развиване на многофункционалната роля на горите.

Заявления по мярката за „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” ще се приемат до края на годината. Финансовата помощ включва 50% от предвидения за 2012 г. бюджет в размер на близо 6,5 млн. евро, както и неусвоения бюджет от предходен прием. По тази мярка се подпомагат малки стопанства, които имат желание и потенциал да станат жизнеспособни и пазарно ориентирани. От 2011 г. приемът по нея е децентрализиран.

Трета мярка „Създаване на организации на производители” цели подобряване на сътрудничеството между стопаните, за да се повиши конкурентоспособността както на земеделските производители, така и на хранително-преработвателната промишленост. Документи по нея ще се приемат също до края на годината. Бюджетът й за този период е в размер на левовата равностойност на близо 4,2 млн. евро, като се добавя и неусвоеният ресурс от предишен период на прием.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още