IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пристанището в Свищов ще се ремонтира с евросредства

Проектът е за над 3,1 млн. евро и се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния

16:32 | 19.03.12 г.
Пристанището в Свищов ще се ремонтира с евросредства

Пристанищният комплекс в Свищов и намиращият се в съседство парк за отдих "Калето"ще бъдат реконструирани със средства по оперативната програма "Трансгранично сътрудничество България-Румъния", предаде БТА.

Проектът ндхвърля 3,1 млн. евро и се финансира от Европейския социален фонд, националните бюджети на двете страни плюс общински средства на Свищов и на съседния румънски град Зимнич.

Началото на строителните работи беше дадено днес, като по план те трябва да приключат за четири месеца.

Проектът е от голямо значение за граничния регион и ще допринесе за подобряването на мобилността на гражданите и ще облекчи достъпът до транспортната, информационната и комуникационната инфраструктура в зоната около двата бряга на река Дунав.

Делът на община Свищов в проекта е осигурен с безлихвен кредит за мостово финансиране на европейски проекти и е отпуснат с решение на общинския съвет. Общият размер на отделените средства за тези кредити възлиза на 15 на сто от собствените приходи на общината.

По този начин общината е гарантирала и съфинансирането на друг голям проект, който ще бъде осъществен през тази година в Свищов. Той е на стойност 6 млн. лв. по оперативната програма "Регионално развитие" и е насочен към разнообразяването на туристическите атракции и опазването на историческото наследство в древния римски град Нове.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още