IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат 3 млн. лв. за оптимизиране на администрацията

Предвижда се някои услуги да бъдат децентрализирани или премахнати, за по-висока ефективност

16:08 | 19.04.12 г.
Отпускат 3 млн. лв. за оптимизиране на администрацията

Общо 3 млн. лв. лева могат да бъдат предоставени по оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК), като целта е да се избягнат дублиращите функции в централните администрации, съобщиха от министерството на финансите.

От днес до 19 юни централните администрации могат да кандидатстват с проекти, като размерът на субсидиите ще варират от 50 хил. до 300 хил. лева.

Предвижда се някои услуги да бъдат децентрализирани или премахнати, за да се осигури по-висока ефективност в дейността на държавната администрация.

Досега 17 централни администрации са кандидатствали за изграждане на информационно-комуникационни системи, за внедряване на нови модули към съществуващи информационни системи. Общият бюджет на процедурата е 7 млн. лева, а проектите трябва да са на стойност над 100 хиляди лева. 

От финансовото министерство съобщиха още, че 62 общини са подали проекти за подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса. Финансирането, което могат да получат местните власти, е между 50 хиляди и 200 хиляди лв., като предвидените средства са общо 5 млн. лева. Ако одобрените проекти са повече, е възможно този лимит да бъде увеличен.

С финансирането на тези проекти ОПАК ще подпомогне реформата в местната администрация и ще ускори процеса на изграждане на електронно управление в страната, обобщават от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още