IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изграждат пречиствателна станция в община Стамболийски

Проектът е на стойност 41 млн. лв. от оперативна програма „Околна среда“

17:01 | 22.08.13 г.
Изграждат пречиствателна станция в община Стамболийски

Започва работата по изграждането на пречиствателна станция и доизграждането на канализация в община Стамболийски, съобщиха от областната администрация на Пловдив.

Общата стойност на проекта е 41 млн. лв., средствата са безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда“. Строителството трябва да приключи през декември 2014 г.

Главна цел на проекта е изграждане на надеждна система за отвеждане на отпадъчните води в община Стамболийски, чрез доизграждане на канализация в града, довеждащи канализационни колектори  до пречиствателната станция и изграждане на пречиствателна станция.

На първия етап до нея ще постъпват и ще се пречистват водите от Стамболийски и Йоаким Груево с възможност на втория етап да бъдат включени и други населени места от общината. Разработването на проекта решава проблема с пречистването на отпадъчните води и ще се подобри съществено състоянието на ВИК инфраструктурата на територията на общината.

Към момента в тези две населени места канализационната мрежа е частично изградена, като част от нея трябва да бъде реконструирана.

Търгът за строителството на пречиствателната станция е спечелен от „ИСА 2000” ЕООД. По канализационната мрежа ще работи консорциум „ПНД Стамболийски 2012”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още