IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андреева е оптимист за еврофинансирането на здравеопазването

Ще има възможност за финансиране на здравния сектор по почти всички оперативни програми, каза министърът

18:05 | 22.05.14 г.
<p>
	Таня Андреева откри обновеното родилно отделение и ядрено-магнитен резонанс в МБАЛ Смолян. <em>Снимка: БТА</em></p>

Таня Андреева откри обновеното родилно отделение и ядрено-магнитен резонанс в МБАЛ Смолян. Снимка: БТА

Здравеопазването е изведено като подприоритет в Споразумението за партньорство за следващия програмен период. Това означава, че ще има възможност за финансиране на сектора по почти всички оперативни програми, което се прави за първи път.

Това каза здравният министър Таня Андреева, която откри обновеното родилно отделение и ядрено-магнитен резонанс в МБАЛ Смолян, предаде БТА.

Новите придобивки в болничното заведение са реализирани по проект, финансиран със средства от оперативна програма "Регионално развитие", на стойност около 7 млн. лв.

Откритият днес кабинет "Майчино и детско здраве" ще осигурява консултации по въпросите на планирането и проблемите на бременността, репродуктивни проблеми, медико-социални и психологически проблеми при семействата и децата със специални потребности.

Здравният министър посочи, че се предвижда националната програма за майчино и детско здраве да се надгражда всяка следваща година. Обмисля се в бъдеще с финансиране по оперативна програма "Развитие на селските райони" да се изградят патронажни центрове в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още