IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат в употреба нови 67 автомобила за борба с горски пожари

Специализираните коли са купени с пари по програма "Околна среда"

14:35 | 31.05.14 г.
Пускат в употреба нови 67 автомобила за борба с горски пожари

Нови 67 пожарни автомобила за борба с горските пожари и 32 контейнеровоза ще ползват пожарните служби от днес. Техниката е купена с европейско финансиране по оперативната програма "Околна среда". Стойността на проекта е над 97 млн. лева, съобщават от пресцентъра на МВР.

Предвижда се доставката на общо 274 специализирани автомобила от различен клас.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е връчил днес ключовете на новата техника на пожарникари от София, Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Видин.

Новите пожарни автомобили са пригодени за работа в пресечени местности и са снабдени със съвременни системи за самоохлаждане. С камионите ще се обезпечава пожарната безопасност в националните паркове, природните паркове, резерватите и поддържаните резервати, както и на всички територии, включени в НАТУРА 2000.

Светлозар Лазаров обяви още, че "Транспортна полиция” ще се влее в структурата на жандармерията. Той увери, че няма да има съкращения на щата. Целта на преструктурирането е повишаване на качеството и ефективността в работата.

Лазаров посочи, че служителите, които осъществяват съответните патрули в подвижния железопътен състав, ще бъдат част от жандармерията. „Вървим в посока повишаване на ефективността и минимизиране на тези рискове”, подчерта той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още