fallback

Предлагат Координационен съвет да помага при управлението на евросредствата

Да бъде създаден и съвет по финансови корекции, предлага Илияна Цанова

08:16 | 08.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Координационен съвет към кабинета ще помага за управлението на средствата от Европейския съюз, гласи предложение за допълнение на правителствено постановление. Документът е публикуван за обсъждане на портала за обществени консултации.

В съвета ще бъдат дискутирани текущи въпроси, свързани с евросредствата. Целта е да бъде повишена ефективността при управлението на средствата от ЕС.

Сред членовете на съвета ще има представители на управляващите органи на програмата, както и на агенцията „Одит на средствата от ЕС”, Министерството на финансите, Агенцията за държавна финансова инспекция и Агенцията по обществени поръчки.

Проектопостановлението предвижда и създаването на Методически съвет по финансови корекции. Този съвет ще подпомага Министерския съвет при определянето и налагането на финансови корекции за нарушения, установени при възлагането и изпълнението на обществени поръчки, както и на договори по проекти, съфинансирани със средства от Европейския съюз. 

Предложението за съставането на структурата е изготвено от вицепремиера по управлението на европейските средства в служебния кабинет Илияна Цанова. Заинтересованите страни ще могат да изпращат своите становища по предложението до 21 октомври.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:12 | 12.09.22 г.
fallback