IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сайт за обществено обсъждане чака становища за облекчаване на регулациите

Обсъждат се режими в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството

15:11 | 17.08.15 г.
Сайт за обществено обсъждане чака становища за облекчаване на регулациите

До 16 септември на сайта http://pds.government.bg/ всяко физическо или юридическо лице може да участва в обществено обсъждане на законопроекти за отмяна и облекчаване на регулаторните режими в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството, съобщи пресцентърът на кабинета. В сайта за обществено обсъждане могат да бъдат публикувани становища след регистрация.

Сайтът и работата по обсъжданите законопроекти са част от проект, финансиран от програма „Административен капацитет“. Изпълнител е администрацията на Министерския съвет.

Целият проект има за цел по-добро регулиране на инвестиционния процес, облекчаване на регулаторната тежест и развитие на електронното управление.

При завършването му трябва да бъде създадена административна информационна система (АИС) за електронно управление на част от инвестиционния процес. Така например онлайн ще трябва да се издават решения за изработване на подробни устройствени планове, заповеди за одобряване на подробни устройствени планове, разрешения за промяна на предназначението на земеделските земи и др.

За създаването на  АИС през ноември 2013 г. е обявена обществена поръчка. През 2014 г. е сключен договор на стойност 742 770 лв. без ДДС с „Мап Бул“ ДЗЗД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още