IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гражданска въздухоплавателна администрация разширява е-услугите си

Това става с финансиране по програма „Административен капацитет”

09:48 | 16.09.15 г.
Гражданска въздухоплавателна администрация разширява е-услугите си

Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) увеличава и надгражда предлаганите електронни услуги. Към съществуващите 55 електронни услуги е добавена нова – потвърждаване или възстановяване на квалификационен клас в свидетелствата за правоспособност на авиационния персонал – полетни диспечери.

Всеки член на екипажа на въздухоплавателно средство може да извършва полети само с въздухоплавателно средство, за което има вписан в свидетелството за правоспособност валиден квалификационен клас. Квалификационният клас има определен срок на валидност, след изтичането на който следва да бъде потвърден от компетентен орган, за да получи нов срок на валидност.

В случай, че квалификационният клас не бъде потвърден в законово определения срок, а полетният диспечер желае да упражнява съответните права, които той му дава, следва да бъдат извършени действията по възстановяване на квалификационен клас.

Потребителят заявява електронна административна услуга чрез портала на ГД ГВА, в раздел „Услуги“ и следва съответните стъпки на изпълнение, потвърждение и плащане.

Новата услуга беше представена вчера в рамките на информационен ден по проект за повишаване на качеството на предоставяните онлайн услуги, финансиран по оперативна програма „Административен капацитет”, съобщиха организаторите на събитието.

В изпълнение на проекта са надградени други предоставяни вече услуги, разработени по други два проекта на ОПАК.

В момента се извършват още тестове по системата и са възможни грешки, е заявил изпълнителят на проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още