IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магистрала "Струма" свърза София и Благоевград

След пускането на лот 2 времето за придвижване между двата града се съкращава до само 40 минути

14:07 | 22.10.15 г. 6
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Магистрала „Струма“ вече свързва София и Благоевград – днес официално беше открит Лот 2 от магистралата от Дупница до Благоевград, който е с обща дължина от 37 км.

С пускането на участъка времето за придвижване между София и Благоевград ще е само 40 минути, коментира при откриването министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от пресцентъра на МРРБ.

Тя посочи, че участъкът е бил най-сложният обект до момента с два тунела и седем изключително сложни съоръжения, едно от които е виадукт с височина над 50 м.

Два големи паркинга в участъка на магистралата ще бъдат превърнати в специални тържища, на които земеделски производители да могат да продават продукцията си. Ще подкрепим малките производители, защото малкият бизнес е важен, заяви Павлова.

Тя съобщи още, че на паркинг на км 322 на магистралата има създадена инфраструктура и пейки, като от мястото при хубаво време се виждат планините Витоша и Рила. Така даваме възможност на туристите да спрат и да видят гледката, тъй като участъкът от Дупница до Благоевград е изключително красив, коментира Павлова.

На церемония при пътен възел "Благоевград" лентата днес прерязаха президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, на здравеопазването Петър Москов, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 12 rate down comment 6
ceneto
преди 8 години
40 минути, това за нсо автомобил ли е време
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 23 rate down comment 0
alexx
преди 8 години
Браво, остана само Благоевград-Сандански до гръцката граница.Само че това бързане да се открие преди изборите ще изиграе лоша шега на качеството. Сандански-Кулата така го напънаха да стане за август и вече на новата магистрала има кръпки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 5
verimg
преди 8 години
Ех как случайно съвпадна с деня преди изборите. Глееей какво съвпадение. Айде тази година полумагистрала - догодина цала магистрала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 16
IvaneJohn
преди 8 години
Колко политици от ГЕРБ са необходими да отрежат една лента?на участъка от 37 км "ДУПЕНЦА - ДЯДОБЛАГОЕВИЯГРАД"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
"С пускането на участъка времето за придвижване между София и Благоевград ще е само 40 минути, "Както казват перничани "Е нема а се тепаме са"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още