fallback

Отпускат 80 млн. лв. за повишаване на производителността на труда

Схемата „Добри и безопасни условия на труд“ по ОПРЧР ще стартира до края на годината

18:12 | 30.11.15 г.

80 млн. лева от новата Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ ще бъдат насочени към подобряване на качеството на работните места и производителността на труда в българските предприятията. Това обяви заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на работна среща, организирана от Българския икономически форум.

Средствата ще бъдат отпуснати по схемата „Добри и безопасни условия на труд“, съобщават от социалното министерство.

„Това е обновена програма, която за разлика от предишната, която беше действаща през стария програмен период, има още по-голям фокус към нуждите на реалния бизнес и актуалните предизвикателства на пазара на труда“, посочи Русинова.

Схемата „Добри и безопасни условия на труд“ ще стартира до края на годината  и има за цел подобряване на работната среда, организацията на труд и управлението на човешките ресурси в българските компании.

„През следващата седмица ще пуснем насоките за кандидатстване и ще започнем да събираме проектопредложенията“, уточни тя.

През следващата година ще стартира и схемата „Обучение за заети лица“. Тя е с бюджет от 50 млн. лева и осигурява обучение и квалификация на заети кадри в предприятията.

„Изцяло новата схема, свързана със специфичните обучения, ще подпомага работодателите да обучават персонала в предприятията спрямо специфичните изисквания на конкретните дейности“, подчерта Русинова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:31 | 05.09.22 г.
fallback