IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Л. Павлова: ОП "Регионално развитие" е усвоена изцяло

97% реално сертифицирани разходи е целта на регионалното министерство по програмата

18:20 | 17.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Л. Павлова: ОП "Регионално развитие" е усвоена изцяло

ОП "Регионално развитие" за периода 2007 - 2013 година е усвоена изцяло. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова пред парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, съобщава БТА.

Към 31 декември 2015 година програмата е и почти изцяло разплатена. "Ще целим минимум 95%, а бихме могли да достигнем и до 97% реално сертифицирани разходи по оперативна програма "Регионално развитие", каза министърът.

До края на април предстои Управляващият орган на програмата да направи проверка по разплатените средства, да направи верификация и сертификация на разходите и сертификатите окончателно да се пратят в ЕК за проектите,които са завършени изцяло.

До края на годината има възможност за физическото довършване на недовършените проекти и окончателните плащания да се разплатят за сметка на бенефициента и те да бъдат сертифицирани и верифицирани, напомни министърът. 

Сред тях тя посочи довършването на Северната скоро тангента на Софийския околовръстен път, което трябва да приключи следващите месеци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още