fallback

Проекти за 28 млн. лева по ПРСР са одобрени за Северозападна България

Проектите са в приоритетните сектори "Животновъдство", "Плодове", "Зеленчуци" и "Етерично-маслени култури"

21:53 | 13.06.16 г.
Автор - снимка
Създател

Над 130 проекта за повече от 28 млн. лева са одобрени по Програмата за развитие на селските райони по новия програмен период (2014 г.- 2020 г.) в областите Видин, Враца и Монтана. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танев на среща с бизнеса от региона.

Одобрените проекти са по две от най-атрактивните мерки на програмата - "Инвестиции в материални активи" и "Стартова помощ за млади земеделски стопани", допълват от пресцентъра на земеделското министерство.

Финансиране ще получат проекти в приоритетните сектори на животновъдството, плодове и зеленчуци, както и етерично-маслени култури.

Танева припомни, че бюджетът на ПРСР е 2,9 млрд. евро. Предстои отварянето на мерки за развитието на малките стопанства, инвестиции в материални активи и в преработка, както и в маркетинг на селскостопански продукти.

По ПРСР в предходния програмен период в областите Видин, Враца и Монтана са влезли повече от 350 млн. лева. Изпълнени са 1060 проекта. Най-много от тях са на територията на Област Монтана - 404 проекта на стойност 150 млн. лева.

Договорените средства за изминалия програмен период са 3,25 млрд. евро, като усвоените средства са 3,07 млрд. евро, което представлява 99% от общата сума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:55 | 07.09.22 г.
fallback