IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Раднево довършва водния цикъл на града с още 5,5 млн. лв.

Остава доизграждането на пречиствателната станция за отпадъчни води

15:47 | 05.07.16 г.
Община Раднево довършва водния цикъл на града с още 5,5 млн. лв.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Раднево Теньо Тенев подписаха договор, с който екоминистерството предоставя на общината близо 5,5 млн. лв. по оперативна програма „Околна среда“ за довършване на водния цикъл на града, съобщават от ведомството.

По думите на Василева допълнителните средства ще спасят „този високорисков проект“.

Остава довършването на пречиствателната станция за отпадъчни води. Обектът трябва да бъде открит към края на септември.

Общият размер на инвестицията е 37,5 млн. лв., като стойността на първата фаза е 30,1 млн. лв.

При евентуален провал в завършването на проекта община Раднево трябваше да възстанови парите и за първата фаза на водния цикъл.

По интегрирания воден проект на Раднево към момента са изградени канализационна мрежа с дължина 17,23 км и 16,84 км водопроводна мрежа. Чрез новата ВиК инфраструктура се подобрява качеството на предоставяните услуги за водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадъчните води на над 1500 души. Очакваното обслужвано население от новата пречиствателна станция е над 13 140 жители.

В Раднево има пречиствателна станция за отпадъчни води, изградена през 60-те и 70-те години на миналия век. Реконструкцията и модернизацията й са били нецелесъобразни. След изграждането на новата ПСОВ, тя ще спре да функционира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още