fallback

Нова европейска програма "Алеко" осигурява 1 млн. евро за млади предприемачи

Очаква се до 200 души от ЕС да пътуват до САЩ, Китай и Сингапур за обмяна на опит

16:56 | 29.09.16 г. 4

Европейската комисия одобри предложената от българския евродепутат Андрей Новаков нова европейска програма за младежко предприемачество, съобщиха от офиса на Новаков.

Програмата, наречена“Алеко”, ще започне работа от началото на 2017 година и има за цел да осигури пътуване за обмяна на опит на млади предприемачи от Европейския съюз, включително български.

Финансирането беше одобрено от бюджетната комисия на Европейския парламент и така програмата ще позволи европейски млади предприемачи да пътуват в чужбина.

Бюджетът на програмата е 1 млн. евро. С парите ще се покрият разходите за живот, в които са включени транспорт, стипендии и други разходи.

Евродепутатът Андрей Новаков обясни, че няма квоти по държави и призова младите българи да кандидатстват.

Очаква се до 200 души от цяла Европа и България да пътуват до страни като САЩ, Китай, Сингапур, да вземат като опит най-доброто от големите и успешни компании там, да се върнат вкъщи и да го приложат.

Според инициатора идеята за програмата „Алеко“ е българска, името е българско, в разработването на програмата има огромен български принос, затова и очакванията са в нея да участват колкото е възможно повече българи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:43 | 14.09.22 г.
fallback