IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В 20 населени места започва наблюдение на рискови свлачища

Проектът се осъществява с 2,5 млн. лв. от програма „Околна среда“

16:12 | 16.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

В 20 населени места започва наблюдение на 26 регистрирани свлачища, съобщи Министерството на околната среда и водите. Договор за превантивни дейности бе подписан от министрите на околната среда Нено Димов и на регионалното развитие Петя Аврамова. 

Средствата са от оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ и са над 2,5 млн. лв. Договорът предвижда изграждане на контролно-измервателни системи.

Проектът е в съответствие с Националната програма за превенция на свлачищата в България.

Превантивните дейности ще бъдат извършени за 26 регистрирани свлачища в 20 населени места, които са на територията на 16 общини в 12 области. Ще се предотврати рискът от свлачищни процеси за над 4000 жители в общините Стражица, Тетевен, Котел, Златарица, Брегово, Лом, Плевен, Кърджали, Оряхово, Габрово, Лясковец, Долни Чифлик, Варна, Несебър, Гулянци и Бобов дол.

Нено Димов подписа и договор за укрепване на свлачище в селище Качулка, община Сливен, който се финансира с 400 хил. лв. от ОПОС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още