IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват разяснителни семинари за ос Лидер на програмата за селските райони

До края на юни семинари за разясняване на възможностите за прилагане на мерките по оста ЛИДЕР на Програмата за развитие на селските райони ще се проведат във всички областни градове на страната

15:20 | 09.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Започват разяснителни семинари за ос Лидер на програмата за селските райони

Информационни семинари за разясняване на възможностите за прилагане на мерките по ос 4 – ЛИДЕР на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. стартираха днес в Хасково, Разград и Кърджали, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

До края на месец юни такива семинари ще се проведат във всеки един от 28-те областни градове на страната. На тях експерти, работещи по ПРСР 2007-2013 и подхода ЛИДЕР, ще представят основните дейности по Ос 4, насочени към организиране и създаване на местни инициативни групи, които да изграждат стратегиите за местно развитие в селските райони на България. Експертите ще посочат условията за финансиране и критериите за допустимост, оценка и избор на проектите, реда за кандидатстване и необходимите документи, а също и процедурите и условията за финансиране и реализиране на проектите.

Семинарите са предназначени за потенциалните кандидати по ос 4 по ПРСР 2007-2013 г.

Информационната кампания за представяне на мерките по ос 4 предвижда и провеждане на две информационни срещи за членовете на работната група по ос 4 към Комитета за наблюдение на ПРСР, както и шест информационни срещи в регионите за планиране, предназначени за обучение на областните, регионални и общински структури на Министерство на земеделието и храните и Разплащателна агенция. Предвидено е кампанията да завърши със заключителна Национална конференция по ос - 4 ЛИДЕР на ПРСР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още