IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW получи 170 млн. евро от ЕИБ за инвестиции в Аржентина

За европейски проекти в Латинска Америка ЕИБ отпуска общо 3,8 млрд. евро до края на 2013 г.

20:20 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
VW получи 170 млн. евро от ЕИБ за инвестиции в Аржентина

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) отпусна заем от 170 млн. евро на подразделението на Volkswagen (VW) в Аржентина, съобщиха от финансовата институция.

Средствата ще се използват за частично финансиране на предвидени инвестиции в завода на автомобилната компания, намиращ се в близост до Буенос Айрес.

Договорът за заема е подписан в петък в Люксембург.

Планираната инвестиция ще увеличи производството на завода и ще създаде нови 1800 работни места в страната.
 
Новото производство ще е на леки и лекотоварни автомобили, специално пригодени за селските пътища в Латинска Америка. Колите ще бъдат правени според съвременните изисквания за сигурност, екологичност и икономичност на разхода, но не се предоставят повече подробности.

Парите, които се отпускат на компанията, са част от специална кредитна линия на ЕИБ, насочена към инвеститори в Латинска Америка. Проектите, които се финансират, трябва да са такива, които целят намаляване на ефекта от климатичните промени и засилване на присъствието на Европейския съюз в региона. За подобни проекти са предвидени общо 3,8 млрд. евро до края на 2013 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още