fallback

Uber: Ще имаме летящи коли в следващото десетилетие

Компанията има нови планове за Лондон, стига да бъде допусната обратно на този пазар

14:45 | 23.01.18 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Летящи коли ще започнат да кръстосват небето над САЩ в рамките на следващото десетилетие. Такива поне са прогнозите на главния изпълнителен директор на Uber Technologies Дара Косровшахи, пише Bloomberg.

"Ще има хора, които ще летят около Далас, Тексас”, коментира Косровшахи по време на технологичната конференция DLD в Мюнхен. Това е първото му публично появяване в Европа, откакто пое поста в Uber миналата година.

“Мисля, че това ще се случи в следващите 10 години”, обясни той.

Изпълнителният директор коментира, че препълнените градове са един от проблемите, които компанията му се опитва да реши, например чрез увеличаването на броя на електромобилите. Напълно автономните таксита ще се появят чак след 10-15 години заради необходимостта да се създадат 3D карти и сензори, които са по-чувствителни, обясни той.

Uber планира да разшири дейността си в повече градове в Германия тази година и има нови планове за Лондон.

Косровшахи обясни, че Uber се е ангажирала със създаването на флот от хибридни или електрически коли в британската столица, “ако ни позволят да се върнем”.

За Uber Eats, която Косровшахи обясни, че се развива изключително бързо, той прогнозира, че ще се превърне в най-голямата компания за доставка на храни в света през тази година.

“В момента преминаваме от растеж на всяка цена към отговорен растеж”, обясни той, докато местни таксиметрови шофьори протестираха пред сградата, недоволствайки от конкуренцията на американския стартъп. 

Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:55 | 14.09.22 г.
fallback