fallback

Тим Кук: Новите iPhone-и са скъпи, защото заменят повечето други устройства

Най-скъпият модел от новата гама iPhone-и на Apple струва 1449 долара

10:48 | 19.09.18 г. 4

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук оправда цената на новите модели iPhone, която е най-високата до момента.

Той заяви в предаването „Добро утро, Америка“ по ABC, че „това е най-напредничавият iPhone, създаван някога“, и заменя всички останали устройства, от които потребителите може да се нуждаят, предава CNBC.

„Телефонът заменя дигиталната ви камера, вече нямате нужда от отделна. Той заменя видеокамерата ви, както и музикалния ви плейър. Заменя всички тези различни устройства“, каза Кук. „Така че продуктът несъмнено е значим. И установихме, че хората искат да имат най-иновативния наличен продукт, а той не излиза никак евтино“, допълни той.

Най-скъпият модел от новата гама iPhone-и на Apple – iPhone XR, XS и XS Max, струва 1449 долара, което е повече от цената на някои компютри Mac.

„Оказва се, че повечето хора плащат за тези телефони, като сключват сделка с доставчик и дават определена сума на месец. Така че дори за телефона, който струва над 1000 долара, повечето хора плащат около 30 долара месечно. Това прави един долар на ден“, изчисли Кук.

Apple представи и по-достъпен модел iPhone X, а именно XR, чиято цена започва от 749 долара. Компанията намали и началната цена на iPhone7 на 449 долара и на iPhone 8 на 599 долара, припомня CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:03 | 12.09.22 г.
fallback