IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикати: Търгът за Кремиковци е възможност за развитие на металургията

На територията на комбината могат да се развиват перспективни дейности, които да дават работни места, смятат синдикатите

12:07 | 28.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Синдикати: Търгът за Кремиковци е възможност за развитие на металургията

Продажбата на активите на „Кремиковци" е нова възможност за развитие на металургията, каза днес пред журналисти Васил Яначков, председател на организацията на КНСБ в Кремиковци.

По думите му синдикатите винаги са били против влизането на комбината в процедура по несъстоятелност, но сега „вече искаме търг, за да може около 6000 бивши и настоящи работници да получат дължимите им около“ 60 млн. лева.

Нито един инвеститор няма да дойде да даде близо 300 млн. евро, без да е сигурен какво е намерението на правителството да развива металургията на страната, каза Яначков, цитиран от БТА. Той подчерта, че синдикатите искат пълна прозрачност на търга и да не се поемат скрити ангажименти от властта и от инвеститорите.

На всеки индустриалец е ясно, че бъдещото стоманодобивно предприятие трябва да отговаря на екологичните стандарти, допълни Яначков.

На територията на комбината могат да се развиват перспективни дейности, които да дават работни места, смята синдикалният лидер.

Синдикът на „Кремиковци" АД (в несъстоятелност) обяви вчера търг за продажба на активите на компанията при начална цена от 565 517 510 лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още