fallback

Ромпетрол потвърди ареста на българския си шеф, очаква извинение

Петролната компания и полицията са с различни становища около инцидента пред хотел, в който е почивала Цецка Цачева

08:58 | 01.08.10 г. 6
Автор - снимка
Създател

Петролната компания Ромпетрол потвърди ареста на изпълнителния си директор за България Сорин-Октавиан Никита във връзка с инцидент пред хотел в Арбанаси и поиска извинение от българската полиция.

Сорин-Октавиан Никита и двама негови приятели, „в качеството си на туристи, съвсем добронамерено са изразили желание да посетят заведение” в хотелски комплекс, където се е намирала председателят на Народното събрание Цецка Цачева, става ясно от съобщение на компанията.

”Служители на МВР и НСО не са им позволили достъпа, като са се държали доста грубо и не са пожелали да се легитимират. Тримата румънски граждани са били изненадани от проявеното към тях агресивно поведение и поради езиковата бариера не са успели да разберат какво се опитват да им обяснят на български полицаите. Неразбирането от страна на г-н Никита и неговите двама приятели е накарало служителите на МВР да реагират доста остро и дори заплашително към тримата туристи”, се допълва в съобщението.

Според българските власти острата реакция е била от страна на румънците, като се използва и думата „нападение” срещу полицаите при описанието на техните действия.

„Не е имало агресивни физически действия от страна на румънските граждани срещу органите на реда”, пък заявява Иван Няголов, адвокат на Сорин-Октавиан Никита.

”Компанията ще информира румънския посланик при първа възможност. Надяваме се, че независимото и обективно следствие ще изясни ситуацията и ще последва извинение към несправедливо задържаните румънски граждани”, казват от Ромпетрол България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:39 | 14.09.22 г.
fallback