IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България Ер и Луфтханза с фирма за кетъринг, ще правят и летищен ресторант

Българската авиокомпания планира да увеличи честотата на някои полети в зимното си разписание, както и да купува нови самолети

17:52 | 18.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
България Ер и Луфтханза с фирма за кетъринг, ще правят и летищен ресторант

България Ер и дъщерното дружество на Луфтханза за кетъринг - Ел Ес Джи Скай Шефс (LSG Sky Chefs)  - подписаха днес договор за основаване на съвместно дружество за авиационен кетъринг с наименованието Силвър Уингс ООД.

Първоначалният капитал на дружеството е 2 млн. лв., каза пред журналисти изпълнителният директор на България Ер Янко Георгиев.

Той припомни, че съвместната работа с Луфтханза датира от 2007 г., когато беше основана Луфтханза Техник, а през 2008 г. беше открита общата ремонтна база на двете авиокомпании на Летище София, в която Луфтханза има мажоритарен дял.

Директорът на Ел Ес Джи Скай Шефс Алфред Риглер коментира, от своя страна, че кетъринговата компания на Луфтханза е една от най-големите в света в този бранш и в момента обслужва около 300 авиопревозвача в 50 държави.

Във връзка с въпроси на Investor.bg Янко Георгиев обясни, че по всяка вероятност инвестицията в кетъринговото дружество ще бъде увеличена в бъдеще, като догодина се предвижда и изграждането на ресторант на софийското летище.

Първоначално новото дружество ще обслужва самолетите на България Ер – както за международни, така и за вътрешни полети, но ще се търси разширяване на дейността и снабдяване с храна и на други авиокомпании. По думите на Георгиев това ще помогне на България Ер при конкуренцията на европейския авиационен пазар.

При зимното разписание, което започва от края на октомври, по всяка вероятност ще има увеличаване на честотата на полетите по някои дестинации, каза още шефът на авиокомпанията. Възможно е и закупуването на нови самолети.

Откакто Химимпорт е собственик в дружеството са купени шест нови самолета Ербъс, допълни Янко Георгиев.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
zaho
преди 13 години
айде сега да продължава оня тъ*ак Рот да ръси глупости за Хима.хората инвестират и създават икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още