IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спират вноса на изрезки от колбаси от различни партиди за по-добър контрол

Временно ще бъде отстранен от длъжност шефа на РВМС-Плевен д-р Емил Попов

14:34 | 30.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Спират вноса на изрезки от колбаси от различни партиди за по-добър контрол

Директорът на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) Йордан Войнов е издал заповед, с която се спира вноса на изрезки от колбаси от разнородни партиди, съобщиха от Министерство на земеделието и горите.

Целта е допусканите до пазара у нас изрезки да са само от една партида, така че ветеритарните власти да могат да проследяват техния произход, датите на производство и срока на годност.

Войнов е информирал днес министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов за хода на акцията за задържане на вносни изрезки от колбаси с изтекъл или неправомерно удължен срок на годност, неизрядна етикетировка или документи за произход.

След срещата Войнов е разпоредил да бъде извършена комплексна проверка на Районната ветеринарномедицинска служба (РВМС)-Плевен заради съмнения, че служители на тази служба са прикривали нарушения на плевенската фирма „Анона” ООД, където бяха задържани най-големи количества краищници на колбаси – над 100 т.

Докато приключи инспекцията временно ще бъде отстранен от длъжност шефа на РВМС-Плевен д-р Емил Попов. В специално сформирания екип за извършване на проверката ще участват служители на инспектората на Министерство на земеделието и храните и на дирекция „Здравеопазване на животните и безопасност на храните” в МЗХ. Съмнителните изрезки от колбаси ще бъдат проверявани килограм по килограм, за да се установи техния произход и с какви документи са придружени.

След акцията, проведена от ГДБОП и ДВСК на 25 август тази година, беше наложена възбрана на 194 тона месни продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още