IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДКЕВР: Цените на парното тази зима няма да се вдигат

Опасността София да остане без парно отопление поради неиздължени сметки за газ на столичната топлофикация е малка, но все пак такава съществува, каза председателят на ДКЕВР

12:04 | 21.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
ДКЕВР: Цените на парното тази зима няма да се вдигат

Цените на парното отопление във всички топлофицирани градове в страната ще останат непроменени през целия отоплителен сезон, каза днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, цитиран от БТА. Той допълни, че ако има причини за намаление на цените, комисията ще ги намали.

Корекция в цените, които бяха постановени от 1 юли 2010 г., се предвижда само при такова изменение на цената на природния газ, което да е съществено за топлофикационната услуга, а сега се очаква минимално поевтиняване на природния газ от 1 октомври, поясни Семерджиев.

От 1 юли 2010 г. цените на парното и топлата вода бяха повишени, като за София повишението беше с 18,6 процента, за Пловдив и Перник - с около 13 на сто, за Русе, Враца и Габрово - с около 16 процента.

В момента голяма част от топлофикационните дружества са застрашени от спиране на доставките на газ, защото са натрупали дългове към „Булгаргаз", като една от най-задлъжнелите топлофикации е софийската, съобщи още председателят на ДКЕВР.

Той посочи, че всички топлофикации, които не се издължават, са застрашени от спиране на подаването на газ. Обаче „опасността София да остане без парно отопление е малка, но все пак такава съществува“. Застрашени от спиране на доставките на синьо гориво са и топлофикациите във Враца и Казанлък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
slavkovrr
преди 13 години
Абе вие вярвате ли?Тука всяко обещание е предпоследно, до началото на другия месец!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още