IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КТ "Подкрепа": Тристранният диалог е станал формален

Синдикатът огласи практиката да се свиква тристранен съвет след като законопроектите са внесени в парламента

11:39 | 05.10.10 г.
КТ "Подкрепа": Тристранният диалог е станал формален

КТ "Подкрепа" обмисля оттегляне на делегатите на синдиката от Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), съобщава БТА. Изказването е на конфедеративния секретар на КТ "Подкрепа" д-р Евгений Душков преди заседанието на днешния тристранен съвет.

Решението предстои да бъде обсъдено на конфедеративен съвет на синдиката в края на седмицата. Според Душков тристранният диалог е станал формален, тъй като вече е практика НСТС да се свиква, след като законопроектите са внесени в парламента.

Той заяви, че очаква подкрепа от другия синдикат КНСБ. Вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов заяви обаче, че нямат такова решение. За тях истинските преговори са в социалния диалог.

По думите на Кокалов КНСБ е готова за протест срещу внесения законопроект за промяна в Кодекса за социално осигуряване.

Днес ръководството на КНСБ ще има среща с премиера по темата за пенсионната реформа. Кокалов заяви, че това ще бъде последен опит преди протеста да се види дали може да бъде оттеглен законопроектът от парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още