IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири фирми са нарушили стандарта „Стара планина”

Заради соя в карначета, колбас, кебапчета и кренвирши им отнемат лиценза, започват и сериозни проверки на дейността им

23:14 | 13.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Четири фирми са нарушили стандарта „Стара планина”

Четири големи месопреработвателни фирми са нарушили стандарта „Стара планина”. При проверка в търговската мрежа са открити месни изделия с логото на стандарта, което е знак за качествено производство, но всъщност са били с примеси на соя и соеви деривати, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов.

Три от фирмите са големи, а собственикът на едната е член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите, обясни Найденов. Той съобщи и имената на хванатите в нарушение: КЕН - Стара Загора, „Сами М” – Перник, „Лалов и Вачев”- Враца, „Унимес” АД Монтана. Продуктите със соя са карначета, колбас, кебапчета и кренвирши.

„Направихме двойни проби, за да сме 100% сигурни. Те злоупотребиха с доверието на потребителите и ще понесат максимално своята отговорност”, закани се министърът.

Незабавно ще бъдат отнети лицензите на фирмите за производство на продукти с логото „Стара планина”. Ще бъде проверена дейността им с години назад. Ще бъдат проверени и контролните органи, които с физическото си присъствие в предприятията е трябвало да осигурят гаранцията за качество. „Или са спали, или са взели пари, за да прикрият това”, каза още Мирослав Найденов. Той освен това ще поиска и данъчните ревизии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
paco112
преди 13 години
По-добра работа ще свърши една солена глоба!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още