IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекарите: Проектът за бюджет на НЗОК е неприемлив

Ако предложението на правителството за финансиране на здравето не се промени, ще има лекарски протести, категорични са от Българския лекарски съюз

13:53 | 19.10.10 г. 2
Лекарите: Проектът за бюджет на НЗОК е неприемлив

Предложеният проектобюджет на Здравната каса няма нищо общо с подписаното споразумение с премиера преди две седмици. Това заяви председателят на Българският лекарски съюз д-р Цветан Райчинов, цитиран от БТА.

"Парите ще отидат в министерството, а не в реалното здравеопазване, под предлог че са за реформа", каза Райчинов.

По думите му 340 млн. лева отиват в бюджета на финансовото министерство, а бюджетът е разписан така, че „да оправи бакиите от тази година и да създаде нови от следващата“.

Райчинов заяви, че ако проектобюджетът не бъде променен, протестите на лекарите ще продължат. "Ако не бяхме подписали споразумението, щяхме да бъдем обвинени в лични и политически цели, каза Райчинов.

По думите му подписването на споразумението от страна на правителството е било с една единствена цел - да бъдат спрени протестите, а не за реална реформа, в която парите за здраве отиват обратно в системата.

От Националната пациентска организация заявиха, че споразумението на правителството с БЛС трябва да се анулира, да се подпише или да се дискутира с всички участници в здравеопазването.

Заради прокта за бюджет на касата Българският лекарски съюз поиска оставката на министъра на финансите Симеон Дянков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
Avalaon
преди 13 години
@ramsesИли не разбираш за какво пишеш или избиваш някакви комплекси. Но и в двата случая си пълен ***........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
ramses
преди 13 години
Време е не Дянков ,а лекарската глутница да отиде зад Океана! "Загрижеността" им за пациентите може да се оприличи с желанието на вълците при тях да присигат "дебели и добре охранени" агнета. Които те на спокойствие да разкасъсват!Нека да изпълнят заплахите си и да напуснат страната! Да видим там толкова "кадърните" как ще се оправят. Или прословутите сестри с по 5000 Евро заплати!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още