IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автобусни превозвачи: Няма никакви чужди инвестиции в сектора

От бранша смятат, че около 30% от превозите в страната са в сивия сектор, а при международните превози делът на сивия сектор е още по-голям

17:54 | 20.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Автобусни превозвачи: Няма никакви чужди инвестиции в сектора

Към сектора на автобусните превози в България за последната година не е проявил интерес нито един чуждестранен инвеститор, отбеляза на конференция по въпросите на автомобилния транспорт Ивайло Константинов, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи. 

Според него един от факторите за това е ниската рентабилност на сектора.

Сдружението е направило проучване между част от автобусните фирми, според което за деветте месеца на годината спадът на приходите при международните автобусни превози е с 0,1%, а при вътрешните – с 3,9%. Броят на пътниците за периода е намалял с няколко процента спрямо първите девет месеца на 2009 г.

Проучването обаче не може да се счита за представително за целия автобусен бранш у нас, подчерта Константинов.

От бранша смятат, че около 30% от превозите в страната са в сивия сектор, а при международните превози делът на сивия сектор е още по-голям.

След драстичния спад на продажбите на автобуси през миналата година спрямо 2008 г. с 56%, сега спад в продажбите също ще има, но няма да е толкова голям, посочи още Ивайло Константинов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още