IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Бюджет 2011 е бюджет на социалното замръзване

Кризата в страната е продукт на хаоса в главата на управляващите, а сметката за това се плаща от всички българи, посочи Станишев

17:58 | 07.11.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Станишев: Бюджет 2011 е бюджет на социалното замръзване

Проектобюджетът, предложен от управляващите, бе определен като "бюджет на социалното замръзване" от лидера на Българската социалистическа партия (БСП) Серей Станишев. Той е изтъкнал, че до 2013 година ГЕРБ не предвижда увеличаване на пенсиите и доходите.

БСП ще предложи алтернативен вариант на бюджета за 2011 година. В него ще има повече средства за здравеопазване, образование и социални дейности, е заявил председателят на НС на партията в Девня, съобщават от пресцентъра на партията.

Лидерът на социалистите отбеляза, че правителството планира ръст на БВП и същевременно по-малко приходи.
Това според Станишев означава, че ГЕРБ или са напълно некадърни, или крадат. По думите му кризата в страната е продукт на хаоса в главата на управляващите, а сметката за това се плаща от всички българи.

"Ако не бяхме увеличавали заплатите по време на нашия мандат, а строяхме магистрали, щяхме да построим всички магистрали. Но какъв е смисълът от магистрали, ако няма кой да пътува по тях?", добави Станишев.

Лидерът на БСП обобщи ситуацията в страната с думите "вакханалия на контрабандата". Той изтъкна, че контрабандата на цигари в България достига 50%.

Според народния представител от Коалиция за България Петър Димитров външната криза е свършила, като доказателство за това е увеличеният износ. По думите на Димитров обаче вътрешната криза в страната предстои да се разгръща, което е видно от бюджета на управляващите за следващата година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Nikodim
преди 13 години
Мишокът Станишев говори много по-смислено от Тиквата ББ:"... по Нова телевизия Борисов коментира, че не било коректно да го сравняват с партийния ръководител, управлявал България 33 години. И обясни: Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство".След което продължи защитата на паметта на комунистическия лидер, на когото в последните години от живота бе личен телохранител. "Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил, показва, че доста неща са били направени. 20 години ние само приватизираме това, което е било построено тогава", каза Борисов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
bertram
преди 13 години
този мишок е крайно време да се скрие в луксозната си миша дупка и да не се показва повече...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 4
Jimmy
преди 13 години
Божееее, ела си прибери вересиите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още