IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Найденов: България е против изплащането на земеделските субсидии на части

В момента България и Румъния не получават пълния размер на европейските субсидии

14:47 | 17.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
М. Найденов: България е против изплащането на земеделските субсидии на части

Категорично сме против евентуалното намерение на финансовите министри на Евросъюза да намалят бюджета за земеделие или да се допусне изплащането на агросубсидиите на части месец за месец.

Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов по повод на днешното заседание на ЕКОФИН в Брюксел и проблемите около приемането на евробюджета за 2011 г.

„Съветът на министрите по земеделие е против евентуалното намаляване на средствата за обща селскостопанска политика, а България е два пъти повече против“, каза министърът.

Той припомни, че България и Румъния в момента не получават пълния размер на европейските субсидии. Съгласно договора ни за присъединяване ще изравним земеделските субсидии с тези на старите страни членки на ЕС през 2016 г.

„Как мислите, че аз бих се съгласил да бъдат намалени евросубсидиите при положение, че и към момента не получаваме пълния им размер. Българските производители и преработватели направиха огромни вложения, за да достигнат евростандартите и ще останат изиграни, ако някой им намали субсидиите“, заяви Найденов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още