IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проектозаконът за комисията Кушлев може да засегне до 400 хил. домакинства

В законопроекта се допуска, че всяко имущество над 60 хил. лв., чийто произход не може да бъде доказан документално, е придобито по престъпен или незаконен начин

21:28 | 24.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Проектозаконът за комисията Кушлев може да засегне до 400 хил. домакинства

Проектозаконът за Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, известна като комисията "Кушлев", може да засегне между 80 хил. и 400 хил. домакинства, които са натрупали значително количество нерегистрирани доходи през последните 15 години.

Това заяви икономистът Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии по време на дискусия около новия Закон за конфискация на имущество, придобито по престъпен начин.

Според него сред тези семейства има такива, които не са част от организираната престъпност и съответно не са изрична цел на закона.

В законопроекта се допуска, че всяко имущество над 60 хил. лв., чийто произход не може да бъде доказан документално, е придобито по престъпен или незаконен начин и следователно срещу тях може да започне процедура за конфискация.

„Това създава висок риск от произвол“, смята икономистът.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
Teobromina
преди 13 години
Пълни глупости Ганев-икономиста! Пълни глупости!Може ли да е сериозно твърдение за нещо-между 80 хил. и 400 хил.?Къде си се учил да смяташ с 500% допуск? Я си купи едни учебници иси прочети урока, пък тогава "ръси мозъче".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
ВСИЧКИ бивши и настоящи членове на НС и МС за последните 20 години са "КАНДИДАТИ" ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още