IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Найденов: Не мога да кажа дали дипломата на Калина Илиева е фалшива

Министърът на земеделието отрече да е имало натиск от ОЛАФ за назначението на бившия директор на фонд "Земеделие"

12:12 | 30.11.10 г. 2
Найденов: Не мога да кажа дали дипломата на Калина Илиева е фалшива

Не мога да се произнеса дали дипломата на бившия директор на ДФ "Земеделие" Калина Илиева е фалшива, за това има компетентни органи. Предполагам, че те ще кажат дали е фалшива или не, каза министърът на земеделието Мирослав Найденов пред bTV.

„Направих запитване в Министерството на образованието, разговарях лично с министър Игнатов, те направиха проверка през посолството и казаха, че издадените от този университет дипломи отговарят на магистратура в България“, уточни министърът.

За директор Илиева е кандидатствала от позицията си на експерт, с документ за легализация от Министерството на образованието у нас, конкретизира Найденов.

Той отрече да е имало натиск от ОЛАФ за назначението на Илиева. „Калина Илиева се представи блестящо при подбора за шеф на фонда, а Светослав Симеонов - настоящият изпълнителен директор, остана втори“, разказа министърът.

„Никога не съм си представял, че това може да се случи, търсихме човек, когото познават в Брюксел. Аз запознах господин Борисов с Илиева - той не я познаваше“, увери Найденов и отрече премиерът да я е лансирал като дъщеря на бивш колега пожарникар.

„Журналистите са представили доказателства на университета в Берлин, че дипломата е фалшива, затова е започнало разследването“, обясни министърът.

Скандалът с бившия директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева започна с твърдения на журналисти, че тя е заела поста с фалшива диплома от Висшия институт по техника и икономика в Берлин.

От института публично обявиха, че печатът и подписът на ректора в представения от нея документ са фалшифицирани, а българската и германската прокуратура вече започнаха паралелни разследвания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
all_trader
преди 13 години
ахахахахах. то цяла Европа разбра , че тая е измислена героиня , само министърът се прави на ни лук ял ми лук мирисал . ех СМЯХ в тая държава .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
srs
преди 13 години
Дааа, а ние пасем трева! То да е само Калинка да вдигнем банкет! Горкият Найденов! Хехехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още