fallback

Борисов: Разочаровани сме, защото Калина Илиева ни е заблудила по брилянтен начин

Образувано е наказателно производство по случая и ще се разследва кой е съставил фалшивия документ

10:52 | 01.12.10 г. 9

Разочаровани сме всички, защото Калина Илиева ни е заблудила по един брилянтен начин, каза премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия по повод скандала с фалшивата диплома на бившия директор на ДФ "Земеделие".

"Всеки ден се занимавам да пера кирливите ризи на БСП, нека си стоят в ъгъла. Калина Илиева беше във фонда, имаше добро отношение от ОЛАФ към нея, беше един от най-добрите експерти и затова я назначихме", припомни Борисов.

"Аз съм сърдит и обиден от нея, защото тя ни лъжеше, че е болна. А няма нищо по-хубаво от майчинството и бременността на една майка. Тя ме лъжеше мене, че има тумор, и аз съм мислил с притеснение за нея и изведнъж – бебе, ама защо така ще лъже. Чувствам се като всички измамен, защото тя имаше данни да направи кариера. Голямо разочарование в случая", коментира още Борисов. 

"В същото време с белята на Калина Илиева, Кристалина Георгиева ни изми лицето пред Брюксел", каза той.

В същото време пред bTV Александър Налбантов, председател на Софийската районна прокуратура, заяви, че Наказателният кодекс предвижда до осем години лишаване от свобода за лицето, което е използвало фалшив документ за висше образование.

Той припомни, че във вторник беше образувано наказателно производство и ще се разследва кой е съставил фалшивия документ.

По думите на Налбантов на този етап няма данни висшестоящо лице да е знаело за фалшивата диплома.

„На този етап не бива да коментираме кога ще я викаме на разпит, тъй като разследването тепърва е започнало. Калина Илиева ще бъде разпитвана и не само тя, а и много длъжностни лица, пред които е представен този документ“, допълни Налбантов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:34 | 13.09.22 г.
fallback