IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наказателни постановления за над 2,5 млн. лв. са издали през 2010 г. от РИОСВ

Наложените суми са два пъти повече в сравнение с миналата година

16:12 | 07.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Наказателни постановления за над 2,5 млн. лв. са издали през 2010 г. от РИОСВ

Наказателни постановления за над 2,5 млн. лв. са издали през 2010 г. регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ). Наложените суми са два пъти повече в сравнение с 2009 г.

През декември експертите на 16-те регионални инспекции са проверили 1499 обекта и са дали 502 предписания за отстраняване на различни нарушения, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Съставени са 90 акта и са издадени 145 наказателни постановления общо за 339 150 лв. Наложени са 20 санкции за замърсяване на околната среда над допустимите норми. Постъпилите суми по наложените санкции, в това число и за предходни месеци, са общо 133 хил. лева.

За неизпълнени предписания за почистване на нерегламентирани сметища са издадени наказателни постановления на обща стойност 17 400 лв. на кметовете на общините Бобошево, Брезник, Ковачевци, Първомай, Бойчиновци, Рударци, Жълтуша и др.

От РИОСВ – Бургас е наложена санкция в размер на 30 хил. лв. на „Лукойл Нефтохим Бургас” за неизпълнено условие от комплексното разрешително. За същото нарушение е издадено наказателно постановление от РИОСВ - Пловдив на „Депо за неопасни отпадъци - Шишманци” ЕАД за 10 хил. лв.

За работа без комплексно разрешително РИОСВ – София е санкционирала „Екометал инженеринг” ЕООД и „Комакт” ЕООД с по 10 хил. лева. Наложена е глоба в размер на 30 хил. лв. от РИОСВ – Стара Загора на ТЕЦ „Марица Изток 2” за работа без сероочистваща инсталация.

За неспазване на индивидуалните емисионни ограничения на вредните вещества в отпадъчните води са наложени три текущи месечни санкции от РИОСВ – Шумен на „Винекс Преслав” АД (11 976 лв.), на „Водоснабдяване и канализация-Шумен” ООД (4 980 лв.) и на „Енерсис” АД за 4 442 лв. За заустване на отпадъчни води без разрешително РИОСВ – Пловдив е санкционирала с по 2 хил. лв. три фирми, а РИОСВ – Русе е глобила частно предприятие с 4 хил. лева.

През декември е спряна дейността на инсталация за производство на биодизел на „Екоенергия” ООД (Велико Търново) и на цех за претопяване на отпадъчен алуминий в село Стража, област Търговище, до издаване и влизане в сила на комплексно разрешително.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още