IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Организират протест срещу високите цени на тока и водата

До главния прокурор е изпратено искане за пълна проверка на електроразпределителните дружества

10:30 | 03.02.11 г. 1
Организират протест срещу високите цени на тока и водата

Протест срещу високите цени на тока и водата организира днес ВМРО. Акцията ще се проведе пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и е под надслов "Да покажем на управляващите, че няма да търпим ценови терор!", съобщи БНР.

Заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов коментира, че скокът на цените не е оправдан, а дружествата не правят нищо, за да подобрят качеството на услугите. Въпреки обещанието на енергийния регулатор, че няма да въвежда такси "електромер" и "водомер", това ще стане от следващата година, добави Костадин Костадинов.

„Ако тази година има избори и ръководството на комисията е решило да не нагнетява недоволство в обществото, то догодина избори няма, или поне не се предвиждат. И не е ясно дали тогава няма да решат да го въведат, а това е форма на един откровен държавен рекет от страна на държавата и на нейните приятели в лицето на трите енергийни компании – Е.ОН, ЧЕЗ и ЕВН, който ще се отрази върху джоба на всеки един българин. Всичко се прави в името на по-високи и по-високи печалби и на нас от това вече ни писна“, заяви Костадинов.

Междувременно от партията ВМРО-НИЕ обявиха, че внасят до главния прокурор искане за пълна проверка на електроразпределителните дружества. Според лидера на партията Петко Атанасов държавата се грижи за финансовия уют на компаниите, а не за българските граждани, като подпомага непрекъснато исканото увеличение на тока.

Няма никаква икономическа причина цената на електроенергията да се повишава, допълни Атанасов и коментира, че именно скокът на цените през последните години се е отразил изключително тежко върху българските домакинства, а много фирми и производства са били изправени пред фалит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
a_d_d
преди 13 години
Само протести могат да респектират управляващите! Браво на ВМРО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още