IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краун Ейджънтс: България е основен маршрут за международните контрабандни канали

Организираната и икономическата престъпност продължават да са сериозен проблем за България, според Дейвид Смит

16:57 | 16.02.11 г. 5
Краун Ейджънтс: България е основен маршрут за международните контрабандни канали

България продължава да бъде основен маршрут за международните контрабандни канали, твърдят от "Краун Ейджънтс", цитирани от Радио Дойче веле, съобщава Dnes.bg.

„Без съмнение контрабандата на цигари се увеличи и е голям проблем, който става все по-сериозен. Една от важните причини за това е съществената разлика в цените на цигарите в България и някои нейни съседи – особено Сърбия и Македония“, коментира Дейвид Смит, доскорошен програмен директор на компанията за България.

Според него влизането на България в ЕС наложи да бъде вдигнат акцизът на цигарите и поради това един пакет сега струва три пъти повече. „Но това е проблем отскоро и не бих казал, че е честно да го свързваме пряко с напускането на „Краун Ейджънтс”, допълва той.

„От друга страна обаче, ние отправихме редица препоръки, когато си тръгнахме, особено за контрола върху режима с акцизите, които все още не са приложени. Сигурен съм, че ако това стане, то ще има сериозен ефект върху намаляването на контрабандата“, смята Смит.

По думите му организираната престъпност, икономическата престъпност продължават да са сериозен проблем за България. „Бих казал, че бяха направени съществени подобрения през деветте години, в които аз работих в страната. Но честно казано, докато не бъдат осъдени големи имена и то с присъди, които действително ще бъдат излежавани, то предстои още много работа“, казва още Дейвид Смит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
hristok
преди 13 години
Тия всички западни смешници само ни се смеят, зящо? Еми защото когато лапат парите си мълчат, а като няма лев давайте да ги хващаме тия ***! Е, така не става драги ми господа, тия приказки някъде на запад!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 2
Nabludatel777
преди 13 години
"докато не бъдат осъдени големи имена и то с присъди, които действително ще бъдат излежавани" в това изречение е целия смисъл! Каква я свършиха тия смешници не знам. Не знам и сега какво се случва но , че Европа иска някой ГОЛЯМ да влезе ефективно в затвора това вече на всички освен на съда е ясно! Другото е приказки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 1
stoian777
преди 13 години
Пълна отврат...Как само ни се подиграват западните мафиоти. Ето тези *** дойдоха и крадаха хайде сега Европейския съюз да ги разследва и вкара в затвора, хайде да ги видим щото нас обвиняват. Ето подавам сигнал тези са хората които пускаха всички наркотици и цялата контрабанда. Хайде ЗАПАДЕ действай...имате сигнал, имате и много, много за разследване. Хайде сега да видим колко е виновна България и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 0
data
преди 13 години
A га яде кифтетата ни рива а ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
DADA
преди 13 години
Абе, мушмуроци, чий го дървихте толкова години в България, че и бая кинти взимахте! А сега контрабанда!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още